Search:

Saturday, 13 April 2013

SBI PO Previous Years reasoning Questions

Mr. Banker | 11:29 pm |

Friends, You can download the Previous years reasoning questions for upcoming of SBI PO exam, which is going to be held on 28th of April.

Download SBI PO Reasoning

Continue reading ...

IBPS state wise vacancies announced

Mr. Banker | 12:22 am |

You can check the state wise vacancies by download IBPS official notification. Official notification is not accessible, you can download Ms-word format. After checking the vacancies, you can register your preferenceafter 15th of April.
Continue reading ...

Thursday, 11 April 2013

IBPS Clerk Final Result 2013 (CWE and Interview) Announced

Mr. Banker | 9:13 am |
You can check out your resultIBPS CWE - Clerical Phase II Combined Result Display, simply enter the Registration No or Roll No and Password or Date of Birth and hit submit.

Important Information:

Choosing Banks preference dates – 15 April 2013 to 22 April 2013.

Joining – May 2013.

email for queries – clerk@ibps.in


Continue reading ...

Wednesday, 10 April 2013

Download Call Letter and Scribe form,SBI PO 2013

Mr. Banker | 10:18 pm |

You can download the call letter for upcoming exam which is going to be held on 28th April by clicking Download SBI PO 2013 Call Letter and download the book let (english Version). Download the scribe form

Rules will apply for scribe:

* Please ensure you are eligible to use a scribe as per the Government of India rules governing the recruitment of Persons with Disabilities.

* The candidate will have to arrange his/ her own scribe/ writer at his/ her own cost

* The scribe can be from any academic discipline.

* Both, the candidate as well as the scribe will have to give a suitable undertaking, in the prescribed format with passport size photograph of the scribe.

* Only those candidates who use a scribe/ writer shall be eligible for extra time of 20 minutes and/ or part thereof for every hour of the examination provided that the candidate uses scribe/ writer for both the Objective and Descriptive test.

* Visually Impaired candidates under Blind/Low Vision may skip the non-verbal questions, if any, in Test of Reasoning (High level) and questions based on Graph/Table, if any, in Test of Data Analysis & Interpretation. The candidates will be awarded marks for such Sections based on the overall average obtained in other Sections of the respective test.

Continue reading ...

Sunday, 7 April 2013

SBI PO Reasoning Part-3

Mr. Banker | 3:50 pm |
11. Statement: All Cups are bottles. Some bottles are Jugs.  No jug is plate. Some plates are tables.
Conclusions:
1. Some tables are bottles
2. Some plates are cups
3. No table is bottle
4. Some jugs are cups.

Options:
a. Only One follows
b. Only 2 follows
c. Only 3 follows
d. Only 4 follows
e. Only Either 1 or 3 follows
Ans: E(Only Either 1 or 3 follows)

12. Statement all birds are horses. All horses are tigers. Some tigers are lions. Some lions are monkies.
Conclusion:
1. Some tigers are horses
2. Some monkies are birds
3. Some tigers are birds.
4. Some monkies are horses.

Options:
a. Only 1 and 3 follows
b. Only 1, 2 and 3 follows
c. Only 2, 3 and 4 follows
d. All follows
e. None of the above
Ans: A(Only 1 and 3 follows)

13. Statement:  Some chairs are handles. All handles are pots. All pots are Mats. Some mats are buses.
Conclusion:
1.  Some buses are handles
2.  Some mats are chairs
3.  No bus is handle
4.  Some mats are handles

Options:
A Only 1, 2 and 4 follows
b. Only 2, 3 and 4 follows
c. Only Either 1 or 3 and 2 follows.
d. Only Either 1 or 3 and 4 follows.
e. Only either 1 or 3 and 2 and 4 follows.
Ans: E(Only either 1 or 3 and 2 and 4 follows.)

14. Statements- Some sticks are Lamps. Some Flowers are Lamps. Some Lamps are Dresses. All dresses are Shirts.
Conclusion:
1. Some Shirts are Sticks.
2. Some Shirts are Flowers.
3. Some Flowers are Sticks.
4. Some Dresses are Sticks.

Options:
a. None Follows.
b. Only 1 follows.
c. Only 2 follows.
d. Only 3 follows.
e. Only 4 follows.
Ans: None Follows.

15. Statements- Some benches are walls. All walls are houses. Some houses are jungles. All jungles are roads.
Conclusion:
1. Some roads are benches.
2. Some jungles are walls.
3. Some houses are benches.
4. Some roads are houses.

Options:
a. Only 1 and 2 follows.
b. Only 1 and 3 follows.
c. Only 3 and 4 follows.
d. Only 2, 3 and 4 follows.
e. None of the above.
Ans: C(only 3 and 4 follows).

Directions (16 to 20)
Study the following information carefully and answer the questions given below:
A, B, C, D, E, F, G and H are eight employees of an organization working in three departments viz Personal, Administration and Marketing with not more than three of them in any department. Each of them has a different choice of sports from Football, Cricket, Volleyball, Badminton, Lawn Tennis, Basketball, Hockey and Table Tennis. Not necessarily in the same order.
D works in Administration and does not like either football or cricket.
F works in Personal with only A who likes Table Tennis.
E and H do not work in the same department as D.
C likes Hockey and does not work in Marketing.
G does not work in Administration and does not like either Cricket or badminton.
One of those who work in Administration likes Football.
The one who likes Volleyball works in Personal.
None of those who works in Administration likes either badminton or Lawn tennis.
H does not like Cricket.

16.  Which of the following groups of employees work in Administration department?
1. E, G, H
2.  A, F
3. B, C, D
4. B, G, D
5.  Data in adequate.
Answer: 3(B, C, D).

17. In which department does E work?
1. Personal
2. Marketing
3. Administration
4. Data in adequate
5. None of these.
Ans: 2(Marketing)

18. What is E’s favourite sport?
1. Cricket
2. Badminton
3. Basket Ball
4. Lawn tennis
5. None of these.
Ans: 1(Cricket)

19. Which of the following combination of employee-Department-Favourite Sport is correct?
1. E-Administration-Cricket
2. F-Personal-Lawn Tennis
3. H-Marketing-Lawn Tennis
4. B-Administration-Table Tennis
5. None of these.
Ans: 5(None of these)

20. Which is G’s favourite sport?
1. Cricket
2. Bad Minton
3. Basket Ball
4. Lawn Tennis
5. None of these.
Ans: 4 (Lawn Tennis)

 
Continue reading ...

VISUALLY IMPAIRED BANKERS OF INDIA © 2014. All Rights Reserved Visually Impaired Bankers

Designed and hosted by:Visually Impaired Bankers